Volledig scherm
Fred Rutten steekt z’n duim op naar zijn spelers, zondagavond in het thuisduel tegen Eupen. © BELGA

Rutten wint eerste thuisduel met Anderlecht

ENSCHEDE - Fred Rutten heeft z’n eerste succes als trainer van Anderlecht te pakken. Na de mislukte ouverture vorige week tegen AA Gent, won de club uit Brussel zondagavond met 2-1 van Eupen. 

Rutten gunde de 17-jarige Jari Verschaeren een basisplaats en dat betaalde zich uit. Het grote talent zorgde na rust voor de gelijkmaker en stond ook aan de basis van de winnende treffer. Bij rust keek Anderlecht nog tegen een 1-0 achterstand aan.  

Anderlecht speelde een goede wedstrijd voor eigen publiek en won verdiend. Door de zege klom de ploeg van Rutten naar plek vijf. De trainer uit Overdinkel is een maand in dienst bij de Belgische recordkampioen.

  1. FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    ENSCHEDE - Wat is dat toch met de wedstrijden tussen Eindhoven en FC Twente dit seizoen? Bij de eerste confrontatie in de herfst scoorde Eindhoven diep in de blessuretijd de luid bejubelde gelijkmaker en sloegen ze in het Enschedese kamp bijkans de kleedkamer kort en klein. Vrijdagavond was het andersom. Dit keer was het de beurt aan Twente om in de 94ste minuut genadeloos toe te slaan (1-0). Het gevolg: ongekende feesttaferelen bij Twente en diepe frustratie bij Eindhoven.