Volledig scherm
Felix Passlack van Fortuna Sittard vliegt hoog in de lucht na de overtreding van Keito Nakamura. © VI Images

Scheidsrechter Higler over rode kaart voor Nakamura: ‘Typische benenbreker’

ENSCHEDE - Bij FC Twente rekenen ze op vrijspraak voor Keito Nakamura. De Japanner werd zondag op slag van rust door het ingrijpen van de VAR met een rode kaart van het veld gestuurd na een overtreding op Fortuna-speler Felix Passlack. Die sanctie leverde naderhand voer voor discussie op. 

Zowel bij Fortuna als FC Twente vond men de rode kaart een zware straf. Scheidsrechter Dennis Higler bleef na afloop voor de camera’s bij FOX bij zijn beslissing. “Vanuit mijn positie lijkt het alsof hij keurig de bal speelt. De VAR geeft aan dat de situatie gecheckt wordt”, aldus Higler. “Met name vanuit de lage camerahoek zie je dat hij (Nakamura, red.) met zijn eerste been de bal niet speelt. Hij gaat over de bal heen, komt met hoge snelheid en zet noppen op het been. Met zijn tweede been neemt hij de bal pas mee.” 

Met zijn actie brengt hij de gezondheid van de speler in gevaar, dus rood, aldus de scheidsrechter. “Dit is echt zo’n typische benenbreker. Ik snap die discussie. Als de snelheid lager is en het been is niet gestrekt, dan wordt de actie al direct minder gevaarlijk.”

Poll

Rode kaart voor Nakamura bij FC Twente:

  • Terechte beslissing, kwam veel te hard in (17%)
  • Onterecht, gele kaart was genoeg geweest (60%)
  • Kaart? Gewoon een stevige tackle, niets mis mee (23%)
3286 stemmen
  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.