Volledig scherm

Schreuder blijft trainer van FC Twente

ENSCHEDE - Alfred Schreuder blijft hoofdtrainer van FC Twente. Dat is de uitkomst van een evaluatiegesprek dat afgelopen zondag plaatsvond tussen Schreuder en voorzitter Aldo van der Laan. De partijen zijn tot de conclusie gekomen dat er voldoende perspectief is om de samenwerking voort te zetten. Dat gebeurt wel onder andere voorwaarden. Schreuder is akkoord gegaan met een aanpassing van de financiële afspraken in zijn contract.

Supporters en sponsoren
Twente gaat met het besluit om door te gaan met Schreuder in tegen de geluiden die supporters en sponsoren aan het eind van het seizoen lieten horen. Onder meer via een actie met spandoeken riepen zij op tot het vertrek van Schreuder en diens staf. „Dat is wat ons betreft te kort door de bocht, we vinden dat Alfred en zijn staf meer krediet verdienen”, aldus Van der Laan. „Het verjongingsproces dat hij moet doorvoeren is geen gemakkelijke taak, maar hij neemt hierin wel zijn verantwoordelijkheid. Dat er volop ruimte voor verbetering is, dat is duidelijk.”

Zwaar weer
De club uit Enschede verkeerde afgelopen seizoen financieel, organisatorisch en sportief in zeer zwaar weer. Zo kreeg Twente zes punten in mindering van de KNVB voor de financiële malaise en moest de club uit geldnood mensen ontslaan en deelname aan de Europa League afzeggen.

Steun
Van der Laan gunt Schreuder, die een contract heeft tot 2019, de tijd om de club op sportief gebied weer op te bouwen. „Daar moeten we met zijn allen keihard aan werken. We hopen daarbij op de steun van de gehele achterban, die kunnen we goed gebruiken, zeker gezien de situatie van de club. Alfred denkt daar ook in mee en dat heeft onder andere geleid tot een aanpassing van de financiële voorwaarden in zijn contract.”

​Schreuder
Schreuder stak de hand in eigen boezem. „In de tweede seizoenshelft zijn we te ver weggezakt”, zo blikte hij terug. „Ook moeten we kritisch zijn op de manier van spelen, met name in thuiswedstrijden hebben we te weinig gebracht. De onrust bij de club wil ik niet als excuus gebruiken voor de tegenvallende prestaties. We moeten kritisch zijn naar datgene waar we invloed op hebben. Dat betekent kritisch zijn richting spelers, onszelf als staf en mezelf als eindverantwoordelijke.” Twente eindigde de competitie als tiende.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. ‘Is Peterson al op het matje geroepen bij Heracles?’
    nabeschouwing

    ‘Is Peterson al op het matje geroepen bij Heracles?’

    ENSCHEDE - Heracles en het spelen op gras: zo langzamerhand ga je serieus denken dat de Almelose voetballers er maar niet aan kunnen wennen. Na de 3-1 nederlaag bij FC Utrecht zei Kristoffer Peterson dat hij liever op gras speelt. En dat hoor je een speler van Heracles niet vaak roepen. FC Twente pakte op de valreep de zege bij Volendam en 1500 Tukkers waren er bij. Fardau en Leon kijken terug op weer een bewogen weekend.