Volledig scherm
Alfred Schreuder © Lars Smook

Schreuder in de race voor hoofdtrainer Vitesse

ARNHEM - Alfred Schreuder en Henk Fraser zijn de voornaamste kandidaten voor de vacante trainersfunctie bij Vitesse. De twee coaches staan op een shortlist van de Arnhemse club, zo bevestigen meerdere bronnen van De Gelderlander.

Schreuder (43) is eerder als speler en assistent-trainer al in dienst geweest van Vitesse. Nadat hij zijn actieve loopbaan had afgesloten bij de Gelderse club, was hij begin 2009 een half seizoen assistent van hoofdcoach Theo Bos.

FC Twente
Daarna ging Schreuder naar FC Twente, waar als assistent-trainer fungeerde. Vanaf 2014 mocht hij zich hoofdtrainer van de club uit Enschede noemen. Aan het begin van seizoen 2015/16, echter, werd Schreuder na teleurstellende resultaten ontslagen bij FC Twente.

Momenteel werkt de Barnevelder in de Bundesliga bij TSG 1899 Hoffenheim. Hij is met de club in gesprek over het verlangen van zijn aflopende contract als assistent-trainer.

Fraser
Fraser (49) is sinds februari 2014 hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Daarvoor was hij assistent bij die club en jeugdtrainer bij Feyenoord en PSV. Zijn werkzaamheden als assistent in Den Haag combineerde Fraser een tijdje met de rol van assistent van bondscoach Cor Pot bij Jong Oranje.