De selectie van FC Twente levert salaris in.
Volledig scherm
De selectie van FC Twente levert salaris in. © Emiel Muijderman

Selectie FC Twente levert in totaal 250.000 euro op salaris in

ENSCHEDE - De spelers en trainersstaf van FC Twente gaan per direct geld inleveren. Het gaat om een bedrag van ongeveer 250.000 euro. De selectie heeft daarover een akkoord bereikt met de clubleiding. Ook de directie doet een loonoffer.

Gezien de nijpende financiële situatie in het betaalde voetbal doen clubs in de hele wereld een beroep op spelers om salaris in te leveren. De selectie van FC Twente is de volgende groep die hierin meegaat. Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan, die zijn contract met een jaar verlengde in Enschede, was de hele spelersgroep unaniem. Hij bracht vrijdagmorgen een bezoek aan het trainingsveld om de spelers te bedanken. Met de overige personeelsleden moeten de besprekingen nog worden gestart.

 „Mochten we het nieuwe seizoen tot en met december niet met publiek kunnen spelen dan betekent dat een omzetverlies van 35 tot 40% als we het beleid niet wijzigen”, aldus algemeen directeur Paul van der Kraan. „Met een jaaromzet van 25 miljoen euro kan iedereen uitrekenen dat dat geen sinecure is.” 

Aflopende contracten

De spelers van FC Twente trainen nog tot en met eind mei en gaan daarna op vakantie. Van zestien spelers loopt het contract dan wel de huurverbintenis af. De kans is groot dat van die groep bijna iedereen definitief vertrekt uit Enschede.