Volledig scherm
Dylan Seys keert na dit seizoen terug bij Club Brugge. © Photo News

Seys en Bunjaki vertrekken bij FC Twente

ENSCHEDE – FC Twente neemt na dit seizoen afscheid van Dylan Seys en Enis Bunjaki. De huuropties van de twee aanvallers worden niet gelicht. 

De Belg Seys wordt dit seizoen gehuurd van Club Brugge. De Duitser Bunjaki kwam in de winterstop over van Eintracht Frankfurt. Beide spelers wisten in de voorbije maanden geen indruk te maken, waardoor Twente niet verder met ze wil.

De 20-jarige Seys was in de zomer de eerste nieuweling die Twente presenteerde, maar de kleine buitenspeler kende door een gebrekkige fysieke inhoud een valse start. Die achterstand werkte hij later weg, maar Seys zat meer op de bank dan dat hij speelde. Een basisspeler werd hij nooit. Tot dusverre is hij goed voor een goal. Hoewel hij eerder aangaf dat hij graag in Enschede wil blijven, ziet Twente geen toekomst meer in hem waardoor hij terugkeert naar Club Brugge. Bij die club heeft hij nog een contract voor een jaar.

Dat Twente nu al een punt zet achter de samenwerking met Bunjaki is opvallend, omdat de voormalige Duitse jeugdinternational pas sinds januari bij de club is. Twente kwam destijds een bijzondere overeenkomst overheen, want de speler werd voor een half jaar gehuurd, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Op die manier, zo verklaarde technisch-directeur Jan van Halst, konden beide partijen rustig aan elkaar wennen en had Twente altijd de mogelijkheid om de samenwerking te beeindigen mocht het niet bevallen. Dat gaat nu dus gebeuren. Bunjaki miste het niveau dat werd gevraagd en kwam in de voorbije maanden niet verder dan een handvol korte invalbeurten. Zijn meest opvallende daad was de assist op Bersant Celina, die de late 2-2 opleverde in de veelbesproken wedstrijd tegen PSV.

Door het vertrek van Seys en Bunjaki, heeft Twente voor het komende seizoen nog maar drie aanvallers onder contract: Oussama Assaidi, Jari Oosterwijk en Dylan George. De toekomst van de huurlingen Bersant Celina en Enes Unal is nog ongewis. Zeker is dat Yaw Yeboah niet terugkeert bij de club.