Volledig scherm
PREMIUM
Simone Kets heeft abrupt een einde gemaakt aan haar actieve loopbaan als voetbalster. ,,Ik ben mijn hart achterna gegaan.'' © Orange Pictures/Liesbeth Muurling

Simone Kets kiest voor ‘eigen geluk’ en stopt met voetballen

Niemand zag het aankomen, niemand had het verwacht. Toch besloot Simone Kets ineens te stoppen als profvoetbalster. Ze kiest voor haar eigen geluk.

Wie Simone Kets (23) een heel klein beetje volgt en misschien een heel klein beetje kent, weet dat alles in haar leven draaide om de bal. Voetbal was haar lust en haar leven, alles moest er voor aan de kant. Als klein meisje was dat al zo, toen ze bij BAS in Biddinghuizen altijd met de beste jongens speelde. Na haar vertrek uit de polder werd de liefde voor de sport alleen maar groter. Het resulteerde in haar debuut bij PEC Zwolle, gevolgd door periodes bij SC Heerenveen en VV Alkmaar.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.