Volledig scherm
Matthew Smith bedankt het publiek in Wales. © Getty Images

Smith valt in bij Wales en speelt met Bale samen, debuut Osman bij Syrië

ENSCHEDE/ALMELO – Manchester City-huurling Matthew Smith maakt in zijn eerste weken indruk bij FC Twente. Tijdens de eerste drie wedstrijden van de Tukkers liet de rechtspoot een goede indruk achter. Donderdag werd hij beloond voor zijn goede spel. De 18-jarige speler mocht een klein half uur meespelen bij de nationale ploeg van Wales. Ook Heraclied Mohammed Osman beleefde een mooie dag.

Wales speelde de eerste wedstrijd in de Nations League thuis tegen Ierland. Na 37 minuten stond de thuisploeg al met 3-0 voor. Manchester United-legende en nu bondscoach Ryan Giggs liet Smith na 67 minuten invallen voor Ethan Ampadu bij een stand van 4-1.

In het vervolg scoorden beide ploegen niet meer. Smith speelde een kleine tien minuten samen met Real Madrid-speler Gareth Bale. Hij werd even later naar de kant gehaald.

Osman

Niet alleen Smith maakte in de voorbije weken indruk. Bij Heracles stal Mohammed Osman in het thuisduel de show, onder andere met een prachtige treffer van afstand. Donderdag mocht hij debuteren voor de nationale ploeg van Syrië. Osman begon in Tashkent, Oezbekistan in de basis en speelde negentig minuten. Syrië speelde met 1-1 gelijk.

Volledig scherm
Mo Osman scoort tegen AZ. © ANP Pro Shots