Volledig scherm
- © Pro Shots

Spannende middag voor De Graafschap: eredivisie of niet?

DOETINCHEM – De Graafschap gaat een spannende vrijdagmiddag tegemoet. De profclub uit Doetinchem is in afwachting van de uitspraak van de rechtbank in Utrecht in het kort geding dat is aangespannen tegen de KNVB. Het vonnis wordt schriftelijk aan de betrokken partijen overgebracht waarna de rechtbank om 14.00 uur met een persbericht komt.

Eredivisie ja of nee?
De Graafschap eist in het kort geding alsnog een plaats in de eredivisie, eventueel als negentiende club. De 'Superboeren' degradeerden op 22 mei, maar mochten blijven hopen op een langer verblijf in de eredivisie door de onzekere situatie rond FC Twente.

Stapje terug
De Tukkers moesten op last van de licentiecommissie van de KNVB deze zomer een stapje terugdoen naar de Jupiler League vanwege het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren. FC Twente vocht die gedwongen degradatie vergeefs aan bij de rechter, maar werd op 17 juni door de beroepscommissie van de KNVB alsnog in het gelijk gesteld.

Daardoor behield FC Twente de plaats in de eredivisie en moest De Graafschap, dat de plek van de club uit Enschede op het hoogste niveau had mogen innemen, toch afdalen naar de eerste divisie.