Volledig scherm
PREMIUM
Haris Vuckic (rechts) profiteerde van de manier waarop FC Twente speelde. © Getty Images

‘Spits’ Haris Vuckic neemt Dusan Tadic als voorbeeld

ENSCHEDE - FC Twente tegen Schalke 04 was dinsdagavond zoveel meer dan een geslaagd vriendenfeest. Wat in het Enschedese kamp vooral bleef hangen was de verdienstelijke wijze waarop het gerenoveerde Twente zich presenteerde aan het thuispubliek: 1-1.

Natuurlijk was het mooi, al die gezamenlijke gezangen van de beide supportersgroepen. Zo kan het dus ook in het vaak zo grillige voetballandschap. En prachtig was ook het eresaluut van de spelers van Schalke 04 na afloop voor Vak-P. Alsof het allemaal Tukkers waren, zo hartstochtelijk werden de Duitse vrienden bejubeld.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: