Volledig scherm
Stefan Thesker traint al mee in Herzlake © Frans Nikkels

Stefan Thesker tekent voor drie jaar bij FC Twente

HERZLAKE – Stefan Thesker heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente. De Duitser heeft voor drie jaar getekend en is dus nu eigendom van FC Twente.

Thesker, die de tweede helft van het afgelopen seizoen al op huurbasis in Enschede speelde, was deze week – vooruitlopend op zijn transfer – al meegegaan op trainingskamp in Herzlake. Deze donderdag is alles afgerond.

Blij
Thesker is blij met zijn contract: ,,Ik wilde graag bij FC Twente blijven en dat was ook steeds de bedoeling. FC Twente is mijn club. Het is mooi dat het nu definitief is rondgekomen. Ik ben blij om iedereen terug te zien en dat ik me weer op het voetbal kan richten.”

Tumor
De Duitser heeft al een korte maar bewogen historie opgebouwd bij FC Twente. Hij maakte zijn eredivisiedebuut op 31 januari 2016 tegen FC Utrecht. Enkele dagen na deze wedstrijd werd operatief een tumor bij hem verwijderd. Na een herstelperiode van bijna twee maanden maakte de verdediger op 20 maart 2016 zijn rentree in een thuisduel tegen AZ. In deze wedstrijd viel hij in en bracht de thuisclub tweemaal op gelijke hoogte (eindstand 2-2).

Carrière
Thesker begon zijn loopbaan bij TuS Wüllen uit Ahaus en speelde ook bij onder meer bij Schalke 04, Hoffenheim, Hannover 96 en in Nederland bij Fortuna Sittard. Hij heeft de jeugdopleiding van FC Twente doorlopen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement