Volledig scherm
© Lars Smook

Stroot blij met loting: ‘We zijn zeker niet kansloos’

ENSCHEDE - Trainer Tommy Stroot van FC Twente Vrouwen is blij dat zijn ploeg vrijdag bij de Champions League-loting in Nyon gekoppeld werd aan het Oostenrijkse Sankt Pölten. ‘‘Een mooie uitdaging, we zijn zeker niet kansloos.’’

Puntensysteem 

Op papier was het voor de ploeg van de Duitse coach de zwaarst mogelijke loting, “maar dat puntensysteem klopt niet helemaal met de huidige staat van de teams”, zegt Stroot. “In het verleden heeft Sankt Pölten veel succes geboekt, maar op dit moment is een ploeg als Arsenal bijvoorbeeld al veel beter.”

Stroot vindt het een mooie loting. “Ik denk dat we van hetzelfde niveau zijn. Ik ken nog wel een aantal speelsters daar die voorheen in Duitsland hebben gespeeld. Zij hebben al enige ervaring in de Champions League en zullen hoge verwachtingen hebben. Voor ons is het een mooie uitdaging en is het niet onmogelijk om de volgende ronde te bereiken. We zijn zeker niet kansloos. We moeten er vol voor gaan.”

Opgelucht 

In het Twentse kamp zijn ze opgelucht dat een verre reis naar Rusland is uitgebleven. “In dat opzicht is het ook een mooie loting”, zegt Stroot. “Zo'n verre reis heeft veel impact op de ploeg en qua kosten is het met de bus naar Oostenrijk ook iets voordeliger. Daar zijn we uiteraard ook heel blij mee.”