De cheque
Volledig scherm
De cheque © Facebook Bagpipe

Supporters FC Twente halen 15.000 euro op voor ziekenhuispersoneel MST

ENSCHEDE - De supportersverenigingen van FC Twente hebben 15.000 euro opgehaald voor de personeelsvereniging van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Dit deden zij door shirts met de opdruk ‘supporter van de zorg’ te verkopen. 

Een van de initiatiefnemers liet eerder al weten dat de opbrengst volledig naar het ziekenhuispersoneel gaat. “De gemeente heeft de club FC Twente financieel flink gesteund en dit ging ten koste van andere zaken. Op deze manier willen wij als supporters wat terugdoen voor de Enschedeërs.” De supporters hebben er bewust voor gekozen om de opbrengst aan het personeel te schenken en niet aan het ziekenhuis zelf. “Dat zou een druppel op een gloeiende plaat zijn. In deze moeilijk tijd willen we specifiek iets doen voor het personeel dat voor ons klaarstaat.”

De shirts werden verkocht door de supportersverenigingen en via de webshop van FC Twente zelf. Uiteindelijk is er dus 15.000 euro opgehaald. “De personeelsvereniging van het MST kiest nu een goede besteding zodat de mensen die zo hard moeten werken tijdens deze crisisperiode worden beloond.”

Hartverwarmend

Ledenvereniging Twente Verenigt! reageert op haar website enthousiast. “Het is ontzettend hartverwarmend om te zien hoe supporters zich inzetten voor de gemeenschap in deze moeilijke tijden. Deze betrokkenheid zien we ook terug bij het verlengen van de seizoenkaarten en sponsorovereenkomsten en door deze steun komen we samen door deze bizarre tijd heen. Wij danken dan ook eenieder voor de steun aan zowel het zorgpersoneel alsook voor de steun aan FC Twente.”

Het shirt dat massaal verkocht werd.
Volledig scherm
Het shirt dat massaal verkocht werd. © Twente Verenigt!