Volledig scherm
Beeld uit een eerdere editie van Vitesse - FC Twente. © ANP Pro Shots

Supporters FC Twente via andere weg terug na duel tegen Vitesse

ENSCHEDE - De mogelijke degradatie van FC Twente houdt de gemoederen in supportersland al weken bezig. De politie houdt dan ook rekening met een zogenaamde uitzwaaiactie van fans van andere clubs, die Twente de degradatie gunnen. 

Dat is ook de reden van de supportersbussen van Twente zondag op de terugweg vanuit Arnhem, na de wedstrijd tegen Vitesse, een andere route rijden dan op de heenweg. ,,Dit na overleg met de politie'', zo laat de club weten in een mail aan de supportersverenigingen. Twente wordt in het Gelredome gesteund door 1.000 fans.

Biertje

Een supportersgroep van De Graafschap heeft afgezien van een geplande uitzwaaiactie, omdat de Achterhoekers ter ore was gekomen dat de Twentse bussen niet langs Doetinchem rijden. Wel wordt opgeroepen om later op de dag een biertje te komen drinken als Twente degradeert.

De Graafschapsupporters - zichzelf Olde Varkens noemend - waren van plan zondag de Twentse bussen ‘uit te zwaaien’ vanaf het viaduct tussen Doetinchem en Braamt over de A18.

Rivaliteit

Sinds 2016 is FC Twente bij delen van de aanhang van de Doetinchemmers op z’n zachtst gezegd niet populair. De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB vernietigde toen in de ‘zaak-FC Twente’ het eerdere vonnis van de licentiecommissie en de voorzieningenrechter en zette de degradatie van de Tukkers om in een geldboete van 181.000 euro. Daardoor degradeerde De Graafschap alsnog naar de eerste divisie en mocht FC Twente in de eredivisie blijven spelen.

Poll

Supportersbussen FC Twente via andere route terug uit Arnhem

  • Verstandig om niet langs plekken te gaan waar fans van andere clubs zijn (25%)
  • Overdreven. Die bussen kunnen toch gewoon doorrijden? (40%)
  • Dat je Twente wilt uitzwaaien om een mogelijke degradatie is juist kinderachtig! (35%)
5660 stemmen