Volledig scherm
FC Twente-supporters overstelpen de club met verzoeken om tickets voor vrijdag © eric brinkhorst

Supporters FC Twente willen massaal naar Amsterdam

ENSCHEDE - FC Twente wordt overstelpt met verzoeken van supporters en sponsors die vrijdag naar de kampioenswedstrijd van de club willen in Amsterdam. Als de Tukkers winnen van Jong Ajax is de titel in de eerste divisie een feit.

Die wedstrijd staat gepland voor het trainingscomplex De Toekomst. Daar is de capaciteit beperkt. Daardoor kunnen er maar 186 FC Twente-supporters bij het duel aanwezig zijn. FC Twente heeft weken geleden al een verzoek ingediend om het duel in De Arena te laten spelen. ,,Wij proberen het zo goed mogelijk te faciliteren voor alle onze supporters en sponsors die naar de wedstrijd willen”, zegt woordvoerder Richard Peters. Op dit moment zijn alle betrokkenen met elkaar in gesprek. In de loop van vandaag wordt een definitief besluit verwacht.

Supportersvereniging VAK-P heeft opgeroepen om massaal naar Amsterdam te reizen om daar een feestje te vieren.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: