Volledig scherm
FC Twente-supporters overstelpen de club met verzoeken om tickets voor vrijdag © eric brinkhorst

Supporters FC Twente willen massaal naar Amsterdam

ENSCHEDE - FC Twente wordt overstelpt met verzoeken van supporters en sponsors die vrijdag naar de kampioenswedstrijd van de club willen in Amsterdam. Als de Tukkers winnen van Jong Ajax is de titel in de eerste divisie een feit.

Die wedstrijd staat gepland voor het trainingscomplex De Toekomst. Daar is de capaciteit beperkt. Daardoor kunnen er maar 186 FC Twente-supporters bij het duel aanwezig zijn. FC Twente heeft weken geleden al een verzoek ingediend om het duel in De Arena te laten spelen. ,,Wij proberen het zo goed mogelijk te faciliteren voor alle onze supporters en sponsors die naar de wedstrijd willen”, zegt woordvoerder Richard Peters. Op dit moment zijn alle betrokkenen met elkaar in gesprek. In de loop van vandaag wordt een definitief besluit verwacht.

Supportersvereniging VAK-P heeft opgeroepen om massaal naar Amsterdam te reizen om daar een feestje te vieren.

 1. Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

  Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

  Het kampioenschap heeft FC Twente uit alle hoeken van de voetbalwereld felicitaties opgeleverd. De opmerkelijkste huldeblijk kwam van een ‘oud-lid'. Eljero Elia, van 2007 tot 2009 twee seizoenen speler van de club uit Enschede, schreef een emotionele ‘brief’ op zijn instagram-account, waarin hij trots is speler van FC Twente te zijn geweest. ,,De steun van supporters kan spelers verder brengen, dat heb ik wel geleerd in Enschede.”
 1. Prominenten over kampioenschap: ‘FC Twente hoort in de eredivisie’
  PREMIUM

  Prominen­ten over kampioen­schap: ‘FC Twente hoort in de eredivisie’

  „Zo’n grote club, zo’n grote aanhang, natuurlijk hoort FC Twente thuis in de eredivisie”, zegt (inter)nationaal toparbiter Björn Kuipers. Als supermarkteigenaar viel het de Oldenzaler op hoe populair FC Twente ook in de eerste divisie was. „We hebben regelmatig acties rondom FC Twente. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het weggeven van kaarten voor thuisduels. Daar was in de eredivisie altijd al veel vraag naar, maar in de eerste divisie ging het net zo snel.” Of FC Twente bij meerdere jaren in de eerste divisie nog steeds zo gewild was geweest? „Dat durf ik niet te zeggen. Maar een snelle terugkeer is altijd het beste.” Kuipers zal FC Twente overigens ook komend seizoen niet fluiten. „Ik zou het prima kunnen, voor mij is het club A tegen club B. Maar hier in Oldenzaal hebben we heel veel FC Twentesupporters die dat misschien wat moeilijker kunnen scheiden. Eventuele discussie wil ik gewoon voorkomen.”
 2. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
  Fotoreeks

  Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

  ENSCHEDE - FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.