Volledig scherm
FC Twente-supporters overstelpen de club met verzoeken om tickets voor vrijdag © eric brinkhorst

Supporters FC Twente willen massaal naar Amsterdam

ENSCHEDE - FC Twente wordt overstelpt met verzoeken van supporters en sponsors die vrijdag naar de kampioenswedstrijd van de club willen in Amsterdam. Als de Tukkers winnen van Jong Ajax is de titel in de eerste divisie een feit.

Die wedstrijd staat gepland voor het trainingscomplex De Toekomst. Daar is de capaciteit beperkt. Daardoor kunnen er maar 186 FC Twente-supporters bij het duel aanwezig zijn. FC Twente heeft weken geleden al een verzoek ingediend om het duel in De Arena te laten spelen. ,,Wij proberen het zo goed mogelijk te faciliteren voor alle onze supporters en sponsors die naar de wedstrijd willen”, zegt woordvoerder Richard Peters. Op dit moment zijn alle betrokkenen met elkaar in gesprek. In de loop van vandaag wordt een definitief besluit verwacht.

Supportersvereniging VAK-P heeft opgeroepen om massaal naar Amsterdam te reizen om daar een feestje te vieren.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.