Volledig scherm
'#COTE' op een Spaans spandoek. Ook staat er iemand in een shirt van Vak-P. © @ultraslevante85

Supporters Schalke 04 en Levante steken FC Twente hart onder de riem

GELSENKIRCHEN/VALENCIA - Fans van het Duitse Schalke 04 en het Spaanse Levante hebben hun steun betuigd aan het onlangs gedegradeerde FC Twente.

Primera Division-club Levante speelt zondagavond om 20.45 uur thuis tegen FC Barcelona. Voor aanvang toonden fans van de club op een groepsfoto een spandoek waarop '#COTE' stond. Het is een onder Twente-supporters populaire afkorting van 'Come On Twente Enschede'. De vriendschap tussen supporters van de Spaanse nummer vijftien en de Enschedese club ontstonden begin deze eeuw toen leden van supportersclub Borne Fanatics een bezoek brachten aan de club uit Valencia. In 2012 troffen beide ploegen elkaar in de groepsfase van de Europa League. Uit verloor Twente met 3-0, in Enschede werd het 0-0.

Vriendschap

Ook zaterdagmiddag werd er in het buitenland aandacht besteed aan Twente. Tijdens de Bundesligawedstrijd Schalke 04 - Eintracht Frankfurt (1-0) toonden de fanatieke supporters op de Nordkurve een spandoek met de tekst 'Vriendschap is in elke divisie'. Fans van Schalke en Twente onderhouden al meer dan twintig jaar warme banden.