Volledig scherm
Harm Zeinstra, doelman van Heracles Almelo zwemt met walvishaai © Still uit video

Tankink houdt thuishulp voor de gek, Heracles-doelman zwemt met haaien

socialsIn deze wekelijkse rubriek worden alle interessante en komische social media-updates van de sporters uit onze regio verzameld. In deze editie aandacht voor wielrenner Bram Tankink die zijn thuishulp voor de gek houdt en oud-FC Twente-spits Enes Ünal in het ziekenhuis.

Zwemmen met haaien
Wie dezer dagen Harm Zeinstra volgt op Instagram zal ongetwijfeld jaloers zijn. De doelman van Heracles Almelo deelt de ene na de andere jaloersmakende foto vanaf zijn vakantieadres Holbox, een eiland ten westen van Kaap Catoche, voor de kust van Mexico. Vorige week besloot de doelman een duik te nemen met een walvishaai. De beelden deelde hij met zijn volgers.

Warme herinneringen Overtoom
Dat we van Willie Overtoom na zijn tijd bij Heracles niet veel meer hebben gehoord, betekent niet dat hij de club uit Almelo vergeten is. De technische middenvelder dook in het archief voor zijn mooiste momenten in het zwart en wit van de eredivisionist en deelde dit op zijn Instagram-account met de tekst: 'Nog een paar dagen tot het WK 2018.'

Tankink dolt thuishulp
Uiteraard mag Bram Tankink niet ontbreken in deze wekelijkse rubriek. De grappenmaker uit Haaksbergen hield dit keer zijn thuishulp voor de gek, als hij haar vertelt dat hij 130 kilometer moet fietsen om op zijn werk te komen. De thuishulp zal zich ongetwijfeld eens achter de oren hebben gekrabd. 

Ünal uitgeschakeld
Na maanden liespijn te hebben gehad ging oud-FC Twente-spits Enes Ünal onlangs onder het mes om zich te laten opereren. De Turk, uitkomend voor Villarreal, bedankt iedereen voor de beterschapswensen en benadrukt sterker terug te komen. 'De operatie is beter verlopen dan verwacht en ik verheug me op het nieuwe seizoen. Ik kom sterker dan ooit terug!' 

Mimp my Ride
Niet alleen de spelersbussen van voetbalteams zijn doorgaans voorzien van de nieuwste snufjes, ook aan het design van een paardenvrachtwagen wordt veel aandacht geschonken. Zo liet Jeroen Dubbeldam zijn truck voorzien van een actiefoto. En eerlijk is eerlijk, het eindresultaat is fraai. 

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: