Volledig scherm
© Pro Shots

Tapia tekent vandaag bij Feyenoord

Renato Tapia gaat naar Feyenoord. De deal zal vandaag bekend gemaakt worden. De Peruviaans international van FC Twente zal waarschijnlijk voor 4,5 jaar tekenen in Rotterdam.

Feyenoord had al langer interesse in Tapia, die zelf ook al aangaf wel oren te hebben naar een transfer naar Rotterdam-Zuid.

FC Twente kon bovendien de transfersom goed gebruiken, gezien de financiële staat van de club. De 20-jarige verdediger annex middenvelder gaat 2,4 miljoen euro kosten voor Feyenoord.

Bij Twente kwam hij in 2 seizoenen tot 31 wedstrijden waarin hij 6 keer scoorde. Tapia kwam dit seizoen, mede door blessureleed, tot 14 optredens.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: