Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde © Marco de Swart

Ted gooit er een sausje overheen waardoor de hoop extra wordt geprikkeld

ColumnAlleen al voor de ronkende teksten van Ted van Leeuwen hoop ik dat FC Twente voor maandag nog een paar nieuwe spelers ophaalt. Bij andere clubs werkt het zo: de nieuweling wordt in het shirt gehesen, staat er geforceerd vrolijk bij, doet een duimpje omhoog en dan laten de clubmedia de 20-jarige voetballer de tekst zeggen dat ‘hij het een enorme eer vindt dat hij voor deze prachtige club kan spelen’. En ja, hij gaat z’n best doen.

Ik zag deze zomer een zin, met allerlei zijpaden, langskomen waarbij ik het gevoel kreeg dat De Graafschap een Drs. had aangetrokken in plaats van een Superboer. Bij Heracles roept elke nieuwe voetballer al jarenlang: ‘Ik wil me hier doorontwikkelen’.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.