Volledig scherm
PREMIUM

Ted van Leeuwen terug bij FC Twente

ENSCHEDE - Ted van Leeuwen gaat de renovatie van FC Twente leiden. Hij wordt per 1 juli de nieuwe technisch directeur van de club.

De komst van Ted van Leeuwen naar FC Twente is geen grote verrassing. Zijn naam zong al weken rond in Enschede. Gisteren kwam de 66-jarige Eerbeker vanuit Denemarken naar Twente en rondde hij de besprekingen af met de club die na het gedwongen vertrek van Jan van Halst het technische apparaat opnieuw moet invullen. Sinds de degradatie naar de eerste divisie trokken Evert Bleuming en commissaris Dennis Schipper de kar, maar zij krijgen officieel per 1 juli de steun van de ervaren Van Leeuwen.

  1. FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    ENSCHEDE - Wat is dat toch met de wedstrijden tussen Eindhoven en FC Twente dit seizoen? Bij de eerste confrontatie in de herfst scoorde Eindhoven diep in de blessuretijd de luid bejubelde gelijkmaker en sloegen ze in het Enschedese kamp bijkans de kleedkamer kort en klein. Vrijdagavond was het andersom. Dit keer was het de beurt aan Twente om in de 94ste minuut genadeloos toe te slaan (1-0). Het gevolg: ongekende feesttaferelen bij Twente en diepe frustratie bij Eindhoven.