Volledig scherm
Fc Twente speler Stefan Thesker

Thesker mee met FC Twente, Ebecilio geblesseerd

ENSCHEDE – FC Twente heeft Stefan Thesker maandagmiddag meegenomen op het trainingskamp naar Herzlake. Zijn transfer is in een afrondende fase. Vooruitlopend op een akkoord heeft zijn huidige werkgever SpVgg Greuther Fürth, hem toestemming gegeven mee te trainen met FC Twente.

Ook de 19-jarige Duitse jeugdspeler Vincent Stenzel (oa ex-speler van Borussia Dortmund en Freiburg) is in de spelersbus gestapt. Hem is een stage aangeboden. Kyle Ebecilio heeft een voetblessure, hij is noodgedwongen in Hengelo achtergebleven.

De komst van Thesker is dus bijna een feit. De 25-jarige Duitser, die sinds januari al op huurbasis in Enschede speelde, komt over van SpVgg Greuther Fürth.

Herstel
De Duitser heeft al een korte maar bewogen historie opgebouwd bij FC Twente. Hij maakte zijn eredivisiedebuut op 31 januari 2016 tegen FC Utrecht. Enkele dagen na deze wedstrijd werd operatief een tumor bij hem verwijderd. Na een herstelperiode van bijna twee maanden maakte de vleugelverdediger op 20 maart 2016 zijn rentree in een thuisduel tegen AZ. In deze wedstrijd viel hij in en bracht de thuisclub tweemaal op gelijke hoogte (eindstand 2-2).

Selectie
FC Twente had deze zomer al laten weten Thesker aan de selectie te willen toevoegen. Ook de Duitser zelf wilde graag en was bereid daar ook financieel aan mee te werken. De club moet echter vanwege de onder curatele stelling alles in het werk stellen om ook bij de KNVB het licht op groen te krijgen.

Thesker begon zijn loopbaan bij TuS Wüllen uit Ahaus en speelde ook bij onder meer bij Schalke04, Hoffenheim, Hannover’96 en in Nederland bij Fortuna Sittard. Hij heeft de jeugdopleiding van Twente doorlopen.