Volledig scherm
© Lars Smook

Thesker nog vraagteken, Yeboah bij de groep

Yaw Yeboah kreeg afgelopen dinsdag zijn werkvergunning en komende zondag maakte de Ghanees al deel uit van de wedstrijdselectie van FC Twente.

De 19-jarige kan volgens trainer Rene Hake voorin aan de rechterkant uit de voet, op '10' en op '8'. Het is nog twijfelachtig of Stefan Thesker tegen Feyenoord kan beginnen. De Duitse verdediger maakte afgelopen dinsdag in een oefenduel van de beloften tegen PEC Zwolle zijn rentree na liesproblemen, maar in die wedstrijd viel hij na een half uur met een knieblessure. ,,Het gaat op zich de goede kant op, maar hij heeft dit seizoen nog geen enkele keer een volledige wedstrijd gespeeld'', aldus Hake.

5-3-2 De oefenmeester wil nog niet zeggen of hij in De Kuip het vertrouwde 4-3-3 inruilt voor 5-3-2. ,,Dat laatste is zeker een optie, maar misschien blijven we ook wel het dichtst bij onszelf. We hebben het systeem uiteraard niet voor niets uitgeprobeerd, maar de spelers moeten zich er ook prettig bij voelen. Daar wil ik het nog over hebben.'' Of hij het concept gebruikt hangt voor een deel ook af van de beschikbaarheid van Thesker.

Beloften De Belgische aanvaller Dylan Seys gaat zondagmiddag zijn eerste minuten maken bij de beloften. Seys, gehuurd van Club Brugge, heeft zijn trainingsachterstand weggewerkt. De beloften spelen bij de start van de tweede divisie thuis tegen het Amsterdamse AFC.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo