Volledig scherm
Tom Boere. © Emiel Muijderman

Tom Boere naar KFC Uerdingen 05

ENSCHEDE - Tom Boere (26) vertrekt op de laatste dag van de transferdag alsnog bij FC Twente. Hij tekende maandag voor een jaar bij KFC Uerdingen 05. Zijn contract in Enschede is ontbonden. 

De Duitse club is slecht gestart in de derde Bundesliga en wil snel weg uit de gevarenzone. Boere moet de spits worden die de ploeg daarbij gaat helpen. Bij FC Twente was hij inmiddels de derde keus geworden in de aanval. 

Boere kwam in 2017 naar Enschede, hij had het seizoen ervoor indruk gemaakt bij Top Oss. In zijn eerste jaar voldeed hij niet aan de verwachtingen in Enschede. Afgelopen seizoen was hij ook niet altijd de eerste keus, maar scoorde wel zestien keer. Liefst acht keer deed hij dat vanaf elf meter.

Bij Twente roemen ze Boere om zijn instelling en zijn karakter. „Een jongen die je er graag bij hebt”, zei trainer Gonzalo Garcia. Maar de spits komt nog uit de periode dat de salarissen bij Twente veel te hoog waren en drukte zwaar op de begroting. De club wilde daarom graag meewerken aan zijn vertrek en ontbond zijn contract.