Volledig scherm
PREMIUM
Tom Boere, hier naast nieuweling Oriol Busquets, zat zondag wederom 90 minuten op de bank bij FC Twente. © VI Images

Tom Boere ziet in Derde Bundesliga genoeg uitdagingen

UERDINGEN -  Tom Boere is blij dat hij  kort voor het sluiten van de transfermarkt onderdak heeft gevonden bij KFC Uerdingen 05. “Ik wil voetballen en het gevoel bij deze club is goed”, aldus de voormalige spits van FC Twente.

Hij zat zondag opnieuw 90 minuten op de bank bij FC Twente, dat met 3-1 te sterk was voor FC Utrecht. De volgende dag onderhandelde hij in Duitsland met KFC Uerdingen, maandagochtend trainde Boere gewoon bij FC Twente, om daarna weer terug naar Duitsland te rijden. De club wilde hem voor twee jaar vastleggen, maar uiteindelijk kwamen beide partijen een verbintenis voor één seizoen overeen. “Het belangrijkste is dat ik weer aan spelen toekom”, zegt Boere. “Bij andere clubs, in andere landen, had ik veel en veel meer kunnen verdienen. Maar geld is niet het belangrijkste. Ik wil voetballen en het liefst op een mooi podium. Dat is de Derde Bundesliga ook, vind ik. Uerdingen is slecht gestart, maar dat zegt me nu nog niet zo veel. Het seizoen is net begonnen. Ik speel dit seizoen tegen clubs als Kaiserslautern, Ingolstadt en Duisburg. Dat zijn echt grote clubs.”

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.