Volledig scherm
Een teleurgestelde Wout Brama. © VI Images

Topfitte Brama: ‘Die kans van mij moet zitten’

ROTTERDAM - Wout Brama maakte zaterdagavond na een klein half jaar blessureleed zijn rentree bij FC Twente. In het verloren duel bij Sparta Rotterdam speelde de middenvelder gelijk negentig minuten. Van blijdschap was na afloop weinig sprake bij de aanvoerder.

,,Sparta was voor rust beter, maar na de pauze vond ik ons heer en meester. Een gelijkspel was vandaag terecht geweest", meende Brama vlak na afloop van het duel voor de camera van FOX Sports. FC Twente verloor het duel volgens hem door de slotfase, waarin FC Twente met een man minder kwam te staan. ,,Ik heb de elleboog van Julio niet gezien. Met tien man moesten we ver terug. Zij speelden toen opportunistisch en wij verdedigen slecht", baalt Brama na.

Brama zelf kreeg na goed werk van Emil Berggreen na rust een grote kans om FC Twente op voorsprong te zetten, maar hij raakte doelman Coremans. ,,Zonde, die bal had er in moeten zitten. Ik ben er lang uit geweest, maar ik ben helemaal fit. Ik train als zes weken met de groep en was er klaar voor. Dat heb ik laten zien vandaag.” 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.