Volledig scherm
PREMIUM
Xandro Schenk (in het midden) heerst in de lucht tegen Leuven, © Reinier van Willigen

Trainerswissel biedt Xandro Schenk nieuw perspectief: ‘Kom beter tot mijn recht in eredivisie’

Na bijna een jaar bankzitten lonkt er nu een basisplaats voor Xandro Schenk. Het spel van de centrale verdediger is één van de pluspunten van de voorbereiding van FC Twente.

De trainer zet hem zonder enige twijfel op het formulier. FC Twente speelde tot dusverre vier duels en even zo vaak stond Xandro Schenk aan de aftrap. Tegen Schalke 04 tikt hij vanavond al het aantal basisplaatsen aan van het gehele vorige seizoen in de competitie: vijf stuks dus.  ,,Het perspectief voor mij is compleet gedraaid", zegt Schenk, die op dit moment in het centrum van de verdediging de voorkeur lijkt te krijgen boven de Spaanse nieuweling Julio Pleguezuelo. De kans is groot dat FC Twente net als vorig jaar in de eerste divisie het seizoen begint met het centrale duo: Bijen-Schenk.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.