Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Training FC Twente tijdens wintertijd half uurtje later

HENGELO - De voetballerij heeft de naam een conservatief bolwerk te zijn. Een in zichzelf gekeerde wereld, waarin nauwelijks ruimte is voor ideeën van buitenaf.

FC Twente-trainer Rene Hake heeft de luiken echter opengezet in Hengelo. Neem het aanpassen van de trainingstijd. Sinds maandag traint Twente niet meer om 10.00 uur in de ochtend maar een half uurtje later.

Wintertijd
Vorig seizoen deed Hake dat af en toe, nu is de verandering structureel. „En dat heeft te maken met de wintertijd”, zegt de oefenmeester. „Daglicht geeft mensen meer energie en het voordeel van een half uurtje later trainen is dat de spelers dan bij licht op de club komen. We hebben een paar spelers die wat verder weg wonen en die zouden anders in het donker van huis gaan en in het donker arriveren. Dat geeft toch een ander gevoel. Ik weet niet of andere trainers dit doen, het is mijn eigen idee. Ik heb het bij de spelers in de groep gegooid en overlegd met de mensen van de medische staf en zij kunnen zich er allemaal in vinden.”

Een bijkomend voordeel is dat de velden in de winter nog al eens bevroren zijn. „Als je wat later begint, zijn die probleem vaak opgelost”, aldus Hake.