Twee Tukkers in een video met Nederlandse sterren, wie o wie zouden dat zijn?
Volledig scherm
Twee Tukkers in een video met Nederlandse sterren, wie o wie zouden dat zijn? © screenshot

Tukkers duiken op in Premier League-video met prachtgoals

videoENSCHEDE - Delightful strikes from Dutch stars, oftewel: heerlijke goals van Nederlandse sterren. Onder die noemer plaatst het officiële Premier League account deze vrijdag een video op Twitter.

Daarin zijn prachtige goals te zien van Nederlandse sterspelers als Dennis Bergkamp, Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij. Maar ook twee Twentse voetballers duiken op in de video. Het gaat om Chris David en Collins John, die beiden actief waren op het hoogste niveau voor Fulham. 

Enschedeër David scoorde bij zijn debuut in de Premier League, in de laatste speelronde tegen Crystal Palace. Van een meter of 25 schiet hij de bal in de verre hoek. De prachtgoal van Collins John, die van FC Twente vertrok naar Fulham, werd gemaakt in 2005 tegen Middlesbrough. De twee spelers verging het na die goals overigens een stuk minder. David, 27 jaar inmiddels, speelt tegenwoordig bij Cape Town City FC. Collins John (34) is gestopt met voetbal en nu actief als zaakwaarnemer. 

Overigens zien we op het eind van de video nog een voormalig FC Twente-speler scoren, ook Denny Landzaat (Wigan) zit in de compilatie. 

Bekijk hieronder de fraaie beelden: