Volledig scherm
© Lars Smook

Tussenstand: Twente voor Twente haalt 32.000 euro op voor FC Twente

ENSCHEDE - De actie Twente voor Twente heeft na drie dagen tijd 32.000 euro opgehaald. Dat bedrag is tot stand gekomen dankzij meer dan 600 donateurs. De opbrengst van de actie is voor voetbalclub FC Twente.

Via de website van Twente voor Twente kan er gedoneerd worden, en vanaf morgen wordt ook de veilingspagina ‘geopend’. Van elke geveilde item gaat het voltallige bedrag naar FC Twente toe.

Dolblij
Woordvoerder van de actie Frans van Buren is dolblij met de tussenstand. “Binnen drie dagen tijd meer dan 600 donateurs, dat is een fantastische start en het beloofd veel goeds voor de toekomst.” De woordvoerder kijkt ook uit naar het openen van de veilingspagina. “Er zitten een paar hele bijzondere verzamelproducten tussen, zoals shirts met handtekeningen en dergelijke.”

Van Buren laat weten blij te zijn met de 32.000 euro, maar nog veel blijer te zijn met de hoeveelheid mensen die daaraan hebben bijgedragen. “Dat er binnen drie dagen meer dan 600 donateurs zijn, dat is fantastisch. Het laat zien dat FC Twente echt leeft in de regio.”

Actie Henny Ardesch
Oud-doelman en oprichter van de stichting 'Steun FC Twente' Henny Ardesch werkt samen met Stef Wessels van 'SindsNu' ook mee aan Twente voor Twente. Alle individuele donaties die binnenkomen bij 'Steun FC Twente' zal hij overmaken aan de actie Twente voor Twente. Ook zal de oud-doelman een unieke wedstrijdvaan met handtekeningen van de FC Twente spelers en de spelers van de Duitse voetbalclub Borussia Mönchengladbach uit de finale van de UEFA cup uit 1975 ter veiling aanbieden. De opbrengst van de actie van Ardesch wordt na het weekend bij de tussenstand opgeteld.

Er kan tot en met 31 juli gedoneerd worden via de website Twente voor Twente.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM