Volledig scherm
© Bert Kamp

Tweede divisie: Jong FC Twente onderuit in blessuretijd

HENGELO – Jong FC Twente is zondag de nieuwe tweede divisie begonnen met een onnodige nederlaag tegen AFC. Beide goals van de Amsterdammers vielen in de extra speeltijd: 1-2.

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Tukkers, want AFC creëerde de gehele wedstrijd nauwelijks kansen. Na het doelpunt van spits Ruben de Jager was het zelfs wachten op de 2-0, maar die bleef ondanks de vele kansen uit.

AFC drong in de slotfase aan en maakte via invaller Danny Goedkoop uit de omschakeling de gelijkmaker. Hier bleef het niet bij, want door een overtreding van centrumverdediger Brem Soumaoro in het zestienmeter gebied (hij kon met rood inrukken) benutte AFC een strafschop en pakte het alsnog de winst.

Bij Twente maakten selectiespelers Joel Drommel en Torgeir Børven speelminuten. Ook de onlangs aangetrokken Belg Dylan Seys deed een half uur mee.

Jong FC Twente - AFC 1-2 (1-0).

Scoreverloop: 16. De Jager 1-0, 90+2. Goedkoop 1-1, 90+4. Jansen 1-2.

Jong FC Twente: Drommel, Woudstra (64. Berrnadia), Soumaoro, Jensen, Van Duinen, Korporaal, Mousslih (64. Seys), Vankan, De Jager, Børven, Junte (88. Uyi-Olaye).

Rood: Soumaoro (FC Twente).
Geel: Børven (FC Twente).

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo