Volledig scherm
© Thinkstock

Tweede divisie: Jong FC Twente wint in Katwijk

KATWIJK - Jong FC Twente boekte zaterdag in de tweede divisie weer eens een zege. Bij en tegen Katwijk was het spits Ruben de Jager die in de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde: 0-1.

''In de eerste minuten stonden we enorm onder druk, maar dat kwam vooral door het opportunistische spel van Katwijk”, sprak trainer Paul Bosvelt na de wedstrijd. Gedurende de eerste helft werd Twente beter en na ruim twintig minuten viel dan ook de verdiende 0-1. Ruben de Jager schoot van afstand knap raak.

In de tweede helft had Katwijk het betere van het spel. Twente was gevaarlijk in de omschakeling. ''In de eindfase hebben we een klein beetje geluk gehad, maar dat we hebben we ook afgedwongen”, vond Bosvelt.

Twente boekte in Katwijk pas zijn tweede zege van het seizoen. Door de winst houdt het nog enigzins aansluiting met de middenmoot. Over twee weken kan de ploeg van Bosvelt wederom goede zaken doen. Dan ontvangt Jong Twente hekkensluiter HHC Hardenberg.

Katwijk – Jong FC Twente 0-1 (0-1).
Score: 21. De Jager 0-1.
Gele kaart: Van den Ban, Aalders (Katwijk), Woudstra (Jong FC Twente).
Opstelling Jong FC Twente: Hengelman, Woudstra (90. Van Duinen), Mbikulu, R. Jensen, Schmidt (46. Grootenhuis), Korporaal, Soumaoro, Hölscher, Junte (89. Hoffman), De Jager, George.