Volledig scherm
Giorgos Katsikas maakte het eerste Twentse doelpunt. © Lars Smook

Tweede divisie: Sparta bezorgt Jong FC Twente nieuwe dreun

ROTTERDAM – De beloften van FC Twente kregen maandagavond wederom een tik in de tweede divisie. Ook bij concurrent Jong Sparta Rotterdam ging de ploeg van trainers Paul Bosvelt en Sander Boschker onderuit: 4-2.

Jong Twente trad op Het Kasteel aan met opvallend veel selectiespelers. Op doel begon Sonny Stevens en verder verschenen onder anderen Jeroen van der Lely, Giorgos Katsikas en Jelle van der Heyden aan de aftrap. Jong Twente, dat tot dusver pas een wedstrijd won, kreeg al binnen drie minuten een tegentreffer. Ilias Alhaft schoot vanuit een vrije trap raak namens de thuisploeg.

Aansluitingstreffer Katsikas
Sparta zette aan en kreeg kansen op de 2-0. Nadat Ivan Calero Ruiz zijn kans miste, was het even later via Finn Stokkers wel raak. Jong Twente maakte het vlak voor rust weer spannend. Giorgos Katsikas kopte raak vanuit een hoekschop: 2-1.

Diep in de tweede helft maakte Akram Salhi de belangrijke 3-1 voor zijn ploeg. Tim Hölscher maakte er in blessuretijd nog 3-2 van, maar nog dieper in de extra tijd maakte Finn Stokkers zijn tweede van de avond: 4-2.

Zware thuiswedstrijd
Jong Twente kan zich nu gaan opmaken voor een zware thuiswedstrijd. Vrijdag komt namelijk Jong AZ op bezoek en die ploeg staat met 17 punten eenzaam bovenaan. Jong Twente blijft op de voorlaatste plaats staan met 5 punten.

Statistieken:

Jong Sparta - Jong FC Twente 4-2 (2-1).

Scoreverloop: 3. Alhaft 1-0, 17. Stokkers 2-0, 40. Katsikas 2-1, 63. Salhi 3-1, 91. Hölscher 3-2, 94. Stokkers 4-2.

Jong FC Twente: Stevens (28. Plattel), Van der Lely, Katsikas, R. Jensen, Grootenhuis (79. Van Duinen), Van der Heyden, George (77. De Jager), Ebecilio, Oosterwijk, Hölscher, Seys.