Volledig scherm
Archieffoto © Robin Hilberink

Twente-speelster Worm loopt enkelblessure op na vieren van doelpunt

ENSCHEDE - Verdedigster Siri Worm van FC Twente Vrouwen liep woensdagavond een enkelblessure op na het vieren van een doelpunt. De speelster uit Doetinchem kwam verkeerd terecht nadat Maruschka Waldus in de eerste ronde van de Champions League tegen Sparta Praag de 1-0 had gescoord.

Ze mist in elk geval al de wedstrijd van komende zaterdag, uit bij Telstar. Die wedstrijd komt te vroeg.

Hoekschop
Worm nam woensdagavond de hoekschop waaruit de 1-0 viel en ging bij het vieren van dat doelpunt op de voet van aanvoerster Maud Roetgering staan. Vervolgens ging Worm door haar enkel en kwam ze verkeerd terecht. Worm werd vervolgens gewisseld en werd vervangen door de Sloveense Kristina Erman.

Praag
Twente won uiteindelijk in De Grolsch Veste nog met 2-0 van de Tsjechen en reist zo met een goed gevoel naar Praag volgende week. Of Worm er dan ook bij is, is nog onzeker. Telstar-uit van zaterdag komt in elk geval te vroeg.

Blessures
Het is niet voor het eerst dat Worm een blessure oploopt. In 2015 scheurde ze haar voorste kruisband en binnenband van de knie af en miste zodoende het WK 2015 in Canada. In april van dit jaar maakte ze haar comeback, werd ze weer basisspeelster en in september zat ze voor het eerst sinds lange tijd weer bij de Oranjeselectie.