Twentefans schrijven opkomstlied: wordt dit de vervanger van You’ll Never Walk Alone?

VideoENSCHEDE - Kop dr veur, dat zou de titel kunnen zijn van het nieuwe opkomstlied. De Tukkers Wilfried Poorthuis en Edwin van Hoevelaak schreven een mogelijke vervanger voor You’ll Never Walk Alone. Of die het wordt? „We gaan hem hoe dan ook uitbrengen”, zegt Poorthuis. Want het is geschreven uit clubliefde. Ze hebben een demo aangeboden aan Twente Verenigt.

Volgende week wordt het af gemaakt. Poorthuis hoopt voor het inzingen van alle supportersclubs wat zangers te krijgen in de studio. „Hoe gaaf zou dat zijn.” Het nieuwe nummer moet wat ‘theatraals hebben en tegelijk trots uitademen’, zegt hij. „Een heroïsche meezinger. En je moet het makkelijk met je sjaal en vlag kunnen meedeinen. Daarna moet het overgaan in het ritme van de trommels, die je altijd in het stadion hoort.” Dat heeft hun nummer allemaal, vindt de Enschedeër. 

Weg met You'll never walk alone

Of hun Kop d’r veur kans van slagen heeft weet hij niet. Hij heeft ondertussen ook kennis gemaakt met de emoties van supporters, die alles bij het oude willen laten. „Daar ben ik wel van geschrokken, wat er aan felheid op je af komt. ‘Je denkt toch niet dat ik dat kutlied van jou ga zingen?’ Van mensen die mij helemaal niet kennen.” De Tukker probeert het van zich af te schudden. Samen met Van Hoevelaak schrijft hij liedjes voor talrijke succesvolle artiesten, maar hier speelt geldbejag geen enkele rol. „Het is gratis en voor niets. Ik heb ook een rood hart. Ik ben Twentefan tot het diepst van mijn ziel.” Als hun lied niet gekozen wordt, hoopt Poorthuis hoopt hoe dan ook dat You’ll never walk alone verdwijnt. „Een prachtig nummer, maar het is gewoon niet van Twente. Je hoort dat ook bij Feyenoord. Je moet iets eigens hebben.”

Volledig scherm
videostill © videostill