Volledig scherm
Sinds het home dicht is houdt VAK P regematig zogenaamde homelessparty's. De opbrengt van die van dinsdag gaat naar FC Twente. © Lars Smook

VAK-P helpt FC Twente bij betalen boete

ENSCHEDE - De supportersvereniging VAK-P wil FC Twente helpen bij het betalen van de boete die de club heeft gekregen naar aanleiding van de veldbetreding van supporters na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ.

De KNVB strafte FC Twente vrijdag met een sanctie van 7500 euro. Nadat eerder al een individuele fan een actie op touw zette, geeft VAK-P de opbrengst van de zogenaamde homelessparty dinsdag voor de wedstrijd tegen Schalke 04 aan de club. Twente en Schalke spelen op die dag in De Grolsch Veste tegen elkaar. Beide supportersclubs zijn al jaren dik bevriend met elkaar. Schalke verkocht tot dusverre al een kleine 2100 kaarten voor het oefenduel.

Eerder deze week haalden De Graafschap-supporters 25.000 euro bij elkaar om de boete te betalen die de Achterhoekse kreeg vanwege een sfeeractie met vuurwerk.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.