Volledig scherm
© Toma Tudor

Vak-P is er klaar mee en zegt vertrouwen op in bestuur FC Twente

ENSCHEDE - Vak-P zegt het vertrouwen op in de nieuwe directie en het bestuur van FC Twente. Daarmee mengt ook de harde supporterskern zich in het gerezen conflict tussen enkele investeerders en de club.

Helemaal klaar mee
“We zijn er helemaal klaar mee”, meldt Vak-P in een verklaring. “Transparantie en openheid zijn naar eigen zeggen de kenmerken van het 'nieuwe' FC Twente. Naar nu blijkt is er nog niks veranderd en gaan de nieuwe bestuurders vrolijk verder met het liegen en het creëren van een slechte werksfeer. Er heerst nog steeds een angstcultuur! Blijkbaar zijn de huidige bestuurders en directie geen mensen met een Twente hart!”

De directie van FC Twente bestaat sinds vorige week uit Onno Jacobs en Jan van Halst.

'Zo kunnen we niet door'
Vak-P zegt dat het behoud van de licentie niet aan de bestuurders is te danken, maar vooral aan de loyale en trouwe sponsors en de hondstrouwe achterban. “Elke Euro telt, er worden tal van prachtige initiatieven opgezet en dan zelf een riant salaris van enkele tonnen willen?” “Zo kunnen we niet met elkaar doorgaan en valt de club alsnog in de komende maanden om!”

Twente ligt in de clinch met een aantal investeerders, waaronder Dik Wessels. Zij staan in totaal garant voor 12 miljoen euro en hebben ook een leningsovereenkomst van 8 miljoen gesloten. Wessels wil meer invloed op het bestuur.

Vak-P besluit het statement op de eigen Facebook-pagina met: "Wij zeggen bij deze het vertrouwen op in het nieuwe bestuur en de directie, want zo kunnen we niet met elkaar doorgaan en valt de club alsnog in de komende maanden om!"

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo