Volledig scherm
De supporters van FC Twente vieren feest na het kampioenschap © Robin Hilberink

Van der Ree en Niemeyer assistent-trainers Garcia Garcia bij FC Twente

ENSCHEDE - FC Twente gaat het nieuwe seizoen in de eredivisie in met een opvallende nieuwe staf.  De debuterende hoofdtrainer Gonzalo Garcia Garcia wordt geassisteerd door Dennis van der Ree (40) en Peter Niemeyer (35).  Niemeyer wordt tevens de schakel tussen de eerste selectie en de jeugdacademie.

De staf wordt gecompleteerd door keeperstrainer Sander Boschker en fysiek trainer Balder Berckmans. Zij werkten vorig seizoen ook al bij de eerste selectie. Senol Kök blijft aan als video-analist, terwijl Evert Bleuming de analyse van de tegenstanders voor zijn rekening neemt. Daarnaast gaan ze er bij FC Twente vanuit dat Fred Rutten een soort van mentorrol gaat vertolken voor de onervaren staf.

De keus voor Van der Ree is opvallend, omdat de verwachting was dat Garcia Garcia de steun zou gaan krijgen van een ervaren tweede man. Van der Ree was het afgelopen seizoen assistent van René Hake bij Cambuur. De voormalige verdediger van onder meer FC Utrecht en NAC kent Garcia Garcia nog uit de tijd toen ze samen speelden bij AGOVV.  „We hebben een klein, maar kwalitatief goed team rond het eerste elftal gezocht”, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen.  „Mensen die complementair aan elkaar zijn. Gonzalo Garcia en Dennis van der Ree kennen elkaar al lang en hebben altijd contact gehouden. Ze zijn heel complementair aan elkaar en hebben dezelfde voetbalopvatting. Ook Dennis heeft een goed oog voor het detail. Hij houdt zich graag op de achtergrond maar heeft een duidelijke mening en is niet bang die te ventileren. Ik ben heel blij met zijn komst.”

Academie

Oud FC Twente-speler Peter Niemeyer liep het afgelopen jaar al stage bij de club. „Dat is van beide zijden zeer bevallen. Peter heeft veel competenties”, vindt Van Leeuwen. „Hij gaat zich bezighouden met zowel de Academie als met het eerste elftal. Met zijn schat aan ervaring kan hij spelers individueel beter maken. Daarnaast wordt hij de schakel tussen de Academie en het eerste elftal, hetgeen de doorstroming van jeugdspelers moet bevorderen.”

Volledig scherm
FC Twente-trainer Gonzalo Garcia Garcia © Emiel Muijderman