Volledig scherm
© Lars Smook

Van Halst: 'We hebben het maximale eruit gehaald bij Ajax'

FC Twente is meer dan tevreden met de deal die is gesloten met Ajax inzake de transfer van Hakim Ziyech. ,,Voor een binnenlandse transfer hebben we het maximale eruit gehaald", zegt technisch- en financieel-directeur Jan van Halst van FC Twente. ,,We hebben het bedrag gekregen wat we in ons hoofd hadden, misschien zelfs wel iets meer", vult technisch-manager Ted van Leeuwen aan.

Ajax betaalt ongeveer 11 miljoen voor Ziyech. Daarmee is de transfer qua hoogte de tweede in Nederland. Eén keer tastte Ajax nog dieper in de buidel, toen het Miralem Sulejmani kocht van Heerenveen. Die transfer liep overigens uit op een mislukking. Ajax legde destijds zestien miljoen op tafel.

8 miljoen
Twente houdt onder de streep 8 miljoen aan de transfer over. Het resterende bedrag gaat naar het kamp-Ziyech en z'n oude club Heerenveen. Daarnaast is er een standaard solidariteitsbijdrage van vijf procent aan zijn voormalige (amateur)club. Twente nam Ziyech twee jaar geleden voor drie miljoen over van de Friezen. Veel supporters verbazen zich erover dat Twente geen doorverkooppercentage heeft bedongen. ,,Als we dat hadden gedaan, hadden we nooit dit bedrag gekregen", zegt Van Halst. ,,Bovendien is er nooit een buitenlandse club geweest die meer heeft geboden dan Ajax."

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
79'
0-1
FC TwenteTWE
away logo