Volledig scherm
PREMIUM
Technisch directeur van FC Twente, Ted van Leeuwen, deed in zijn loopbaan ontelbaar veel transfers. Maar op het binnenhalen van Keito Nakamura is hij het meest trots. © Lars Smook

Van Leeuwen trots op ‘meest gecompliceerde transfer ooit’

ENSCHEDE - Bij FC Twente zijn ze maar wat trots met de komst van de Japanse jeugdinternational Keito Nakamura (18). Technisch directeur Ted van Leeuwen noemt de overgang zelfs ‘een klein wonder'.

‘Te midden van grote concurrentie, is FC Twente erin geslaagd het Japanse toptalent Keito Nakamura van Gamba Osaka aan te trekken'. Met deze niet alledaagse openingszin kondigde de Enschedese club gisteren op de eigen site de komst van de nieuwe speler aan. Die ronkende tekst is veelzeggend. De ervaren technisch directeur Ted van Leeuwen heeft in zijn loopbaan bijna ontelbaar veel transfers gedaan. ,,Maar dit was de meest gecompliceerde van allemaal", merkt hij op. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.