Volledig scherm
PREMIUM
Technisch directeur van FC Twente, Ted van Leeuwen, deed in zijn loopbaan ontelbaar veel transfers. Maar op het binnenhalen van Keito Nakamura is hij het meest trots. © Lars Smook

Van Leeuwen trots op ‘meest gecompliceerde transfer ooit’

ENSCHEDE - Bij FC Twente zijn ze maar wat trots met de komst van de Japanse jeugdinternational Keito Nakamura (18). Technisch directeur Ted van Leeuwen noemt de overgang zelfs ‘een klein wonder'.

‘Te midden van grote concurrentie, is FC Twente erin geslaagd het Japanse toptalent Keito Nakamura van Gamba Osaka aan te trekken'. Met deze niet alledaagse openingszin kondigde de Enschedese club gisteren op de eigen site de komst van de nieuwe speler aan. Die ronkende tekst is veelzeggend. De ervaren technisch directeur Ted van Leeuwen heeft in zijn loopbaan bijna ontelbaar veel transfers gedaan. ,,Maar dit was de meest gecompliceerde van allemaal", merkt hij op. 

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: