Van Swaziland tot New York: deze Tukkers leven mee met FC Twente

VIDEOENSCHEDE - De kampioenkoorts slaat niet alleen in deze regio toe, over de hele wereld leven fans mee met FC Twente. Wij maakten een compilatie van de meest opvallende steunbetuigingen, van Tukkers in Swaziland tot New York. 

FC Twente kan vrijdag of maandag de titel pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Niet alle Tukkers zijn thuis deze dagen, sommigen vieren vakantie of anderen wonen in het buitenland. Wij deden deze week een oproep om een steunbetuiging in te sturen en ontvingen tientallen reacties van over de hele wereld.

Diep in nacht Twente kijken

Zo laat Oldenzaler Luuk van Laar vanuit Singaraja (Bali) weten dat hij de wedstrijd tegen Jong AZ maandag (14.30 uur) live gaat kijken. “Dan is hij bij ons 20.30 uur, een mooie tijd voor een biertje. Maar ook als het hier diep in de nacht is kijk ik elke wedstrijd live.” Hij doet voor zijn studie een project met koraalrestauratie op het Indonesische vakantie-eiland. 

Andere Tukkers bivakkeren in Swaziland, New York, Mendoza of Luxor. Bekijk hierboven het filmpje met de Twente support: “Wie geet erveur, gas d'rop!”

Volg de kampioenkoorts in Twente maandag de hele dag LIVE op deze site

Volledig scherm
Marc (links), Marleen en Jeppe zijn er klaar voor: de titel van FC Twente