Volledig scherm
Christiaan Bax © ANP / VI Images

VAR grijpt niet in na overtreding op Twente-speler Matos: ‘Dit is prima’

VIDEOGRONINGEN/ENSCHEDE - ‘Dit is prima’, zo beoordeelde de VAR de overtreding op José Matos tijdens FC Groningen - FC Twente. De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft maandagavond in beeld gebracht wat er allemaal gebeurde tijdens de hectische wedstrijd. Daar kreeg onder meer FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik een rode kaart voorgeschoteld, terwijl een overtreding van Ritsu Doan op Matos onbestraft bleef. 

Vlak voor rust werd de wedstrijd in Groningen tijdelijk stilgelegd door de VAR om de beelden rustig te analyseren. Voor het beeldscherm zagen de assistent-scheidsrechters al snel dat Te Wierik een rode kaart verdiende. Ook de overtreding van Doan werd beoordeeld. Op de onderstaande beelden is te horen dat de VAR het ‘prima’ vindt. Wellicht een verkeerde inschatting, nu blijkt dat FC Twente-speler Matos bij het duel zwaar geblesseerd is geraakt

Eerder die wedstrijd kreeg ook Ramon Pascal Lundqvist van FC Groningen een rode kaart. Vandaag maakte de KNVB bekend dat deze rode kaart is teruggedraaid. Te Wierik kreeg een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.