Volledig scherm
Gertjan Verbeek en assistent-trainer Jan de Jonge. © ANP Pro Shots

Verbeek: ‘Ik wil met name Jan Smit feliciteren’

ALMELO - Gertjan Verbeek kon het niet laten om vrijdagavond een sneer uit te delen naar zijn vriend Jan Smit. Smit zei vrijdagmorgen dat hij er geen traan om zou laten als FC Twente zou degraderen. „Ik wil iedereen die Heracles een warm hart toedraagt feliciteren met de overwinning, en dan met name Jan Smit”, zo sprak de oefenmeester van Twente cynisch na de 2-1 nederlaag. 

Verbeek wilde niet zeggen of hij de overwinning van zijn oude club verdiend of onverdiend vond. „Daar gaat het niet om in topsport”, aldus Verbeek. „Ik vind dat we in de eerste helft te voorzichtig waren. Heracles was behoorlijk dominant en wij liepen teveel naar achteren. Er waren hectische momenten rond het strafschopgebied, maar we gaven wel weinig weg.”

Compliment

Over de tweede helft van Twente was Verbeek meer tevreden. „We maken een goede goal en dan kun je op je vingers natellen dat de wedstrijd gaat ontbranden. Bij de 1-1 staan we niet goed, maar dan is er nog niets aan de hand. Het is sneu dat we vervolgens verliezen door een spelhervatting. Als Pröpper het nog tien keer probeert om zo op doel te koppen, dan lukt hem dat waarschijnlijk niet nog een keer. Ik moet mijn ploeg een compliment geven voor de wijze waarop ze daarna de strijd zijn aangegaan. We hebben veerkracht getoond, maar helaas niet de gelijkmaker gescoord.”