Volledig scherm
Gertjan Verbeek © ANP Pro Shots

Verbeek over Duitse ploegen: 'Soms wel eens goed dat een club degradeert'

ENSCHEDE - Trainer Gertjan Verbeek vecht dit seizoen met FC Twente tegen degradatie en staat tot een flinke klus bij de club uit Enschede. Toch heeft Verbeek nog voldoende tijd om aan tafel te schuiven bij Fox Sports, bleek zaterdagavond. De coach schoof aan bij De Eretribune en gaf zijn mening over grote Duitse clubs die met degradatievrees kampen.

''Als dit soort clubs degraderen weet je wie 1 en 2 worden in de tweede bundesliga. Ik vind dat het soms wel eens goed is dat een club degradeert'', zei Verbeek. ''Dat zie je aan een club als Hannover ook, die hebben toch een doorstart gemaakt. Je raakt bij degradatie een heleboel spelers kwijt waar je eigenlijk wel vanaf wil. En dat lukt niet als je erin blijft, dan lopen de contracten door.''

FC Twente

Presentator Jan Joost van Gangelen vroeg zich hierna af of Verbeek daarmee ook suggereerde op een eventuele degradatie van FC Twente. ''Nee, we hebben het toch over Duitse competitie? Bij Twente zijn niet zulke dure spelers als bij HSV. Dat valt wel mee, er zijn veel transfervrije spelers gehaald'', reageerde Verbeek.

''Maar in Nederland is het natuurlijk net zo, dat als je er een janboel van gemaakt hebt en je wilt schoon schip maken: dat lukt eigenlijk alleen maar als je vanaf nul kan starten."

Hieronder het gehele fragment: