Volledig scherm
FC Twente trainer/coach Gertjan Verbeek is niet tevreden (woest) over het spel van FC Twente speler Michael Liendl en Liendl wordt dan ook in de rust gewisseld. © ANP Pro Shots

Verbeek woest op Liendl: ‘Dan val je buiten de boot’

ENSCHEDE – Michael Liendl heeft zaterdagavond kennisgemaakt met de wetten van de nieuwe trainer van FC Twente. Hij werd in de rust gewisseld door Gertjan Verbeek, die woest was op zijn middenvelder.

Liendl liet het na Martin Ødegaard te volgen, die telkens vrij baan kreeg en zich zo ontpopte tot de gevaarlijkste man aan de zijde van SC Heerenveen. De Friezen wonnen, mede daardoor, met maar liefst 4-0 in Enschede.

“Als je het niet kunt, is het een ander verhaal. Maar als je niet wil, heb je een probleem”, zegt Verbeek over het niet meeverdedigen van Liendl. “Dan kom je maar naar de kant. Dan heb je geen discipline en val je buiten de boot.”

Verbeek irriteerde zich overigens niet alleen aan Liendl, maar ook aan de manier waarop zijn ploeg aan de eerste helft begon. “Als we in de eerste helft waren gestart, zoals we in de tweede helft begonnen.. Toen was er tenminste overtuiging en bezieling. Het was de afspraak dat we zo zouden beginnen. Maar daar kwam niks van terecht.”

Volledig scherm
© ANP Pro Shots