Volledig scherm
© Marco de Swart

Verbod FC Twente aan play-offs begint te wringen

BlogHet kan haast niet anders of het verbod op deelname aan de play-offs begint nu toch ergens in Enschede te wringen. Als je zoals FC Twente serieus meedoet in de strijd achter de ongenaakbare top 3, dan wil je aan het eind van de rit ook worden beloond.

Maar door de ballast uit het besmette verleden van de club moet Twente zich straks in mei tevreden stellen met het applaus van de eigen achterban en de waardering uit het land. Meer zit er niet in en dat geldt ook voor het komende jaar.

Stempel

Hoewel de competitie nog lang niet ten einde is, kun je het stempel van stuntploeg uit het oosten nu al op FC Twente plakken. Niemand, maar dan ook niemand had voor het seizoen durven bevroeden dat het doodgewaande Twente in de weelderige omgeving van de subtop terecht zou komen. Twente, de nummer 5 van de eredivisie, samen met AZ, op slechts drie punten van nummer 4 FC Utrecht.

Natuurlijk, het is een momentopname. En ja, het voetbal is lang niet altijd even goed en constant. Maar wordt er in de rest van Nederland dan zoveel beter gespeeld? Zijn die andere ploegen wel stabiel?

In het afgelopen weekeinde waren de wedstrijden van de andere subtoppers stuk voor stuk niet om aan te zien.

Lome sfeer

Zaterdag tegen Willem II hing er een lome sfeer in het stadion, alsof Vak-P ook was overvallen door een soort van voorjaarsmoeheid. Het was voor het eerst dit seizoen dat je op de tribunes merkte dat de echte spanningsboog ontbrak.

Dat was begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook jammer omdat de ploeg aan het eind van het weekeinde nog altijd op een gedeelde vijfde plaats stond.

En die prestatie had eigenlijk een ouderwets kolkende Grolsch Veste verdiend.