Volledig scherm
Calvin Verdonk wil graag naar Amerika en tekent voor half seizoen in Enschede. © BSR Agency

Verdonk maar voor half jaar naar Enschede

ENSCHEDE - Calvin Verdonk (22) tekent in eerste instantie maar voor een half jaar bij FC Twente. De verdediger, die overkomt van Feyenoord, heeft een wens: hij wil in januari naar de Amerikaanse competitie.

Het is opvallend dat Twente een speler huurt die maar een half seizoen wil blijven. Maar de club wilde in de zoektocht naar een vervanger voor de zwaar geblesseerde José Matos snel toeslaan en een speler halen die er meteen kan staan. Verdonk heeft al heel wat eredivisieduels in de benen en zal amper tijd nodig hebben om zich aan te passen.

Lucht en tijd

Ideaal is het niet, maar deze snelle oplossing geeft FC Twente lucht en tijd om uit te kijken naar een ander. De club haalde begin dit seizoen de Spanjaard Matos voor die plek, hij maakte een goede indruk, maar liep zaterdagavond in het duel met FC Groningen een kruisbandblessure op. Een enorme domper voor de club, die meteen op zoek ging naar een vervanger. 

De komst van Verdonk is nog niet officieel bekend gemaakt. De speler is met Feyenoord in Georgië, komt vrijdag terug en reist dan door naar Enschede. De bedoeling is dat hij zondag tegen RKC al speelt. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.