Volledig scherm
Calvin Verdonk namens FC Twente in actie. © BSR Agency

‘Vertrek Calvin Verdonk van FC Twente naar VS nog niet zeker’

ENSCHEDE - Het is nog helemaal niet zeker dat Calvin Verdonk in januari overstapt naar LA Galaxy. De 22-jarige linkervleugelverdediger zou slechts een half jaar voor FC Twente spelen en dan naar de VS vertrekken. Maar definitief is dat nog allerminst.

Verdonk zegt in Voetbal International dat zijn zaakwaarnemer er mee bezig is en dat er in de winterstop duidelijkheid komt. Waarom zijn vertrek naar de MLS nog onzeker is, wordt niet helemaal duidelijk. Verdonk heeft een basisplaats bij Twente, begon sterk in Enschede, maar presteert de laatste weken matig.

Geen vervanger

De in Dordrecht geboren speler kwam vorig seizoen tot twaalf optredens bij Feyenoord. Daarvoor speelde hij op huurbasis bij PEC Zwolle en NEC. Verdonk wilde afgelopen zomer al de overstap maken naar de Major League Soccer, nadat duidelijk werd dat hij bij Feyenoord geen toekomst meer had. Toen een transfer naar de VS niet meteen lukte, koos hij voor FC Twente dat met spoed een opvolger zocht voor de aan de knie geblesseerd geraakte Spaanse verdediger Matos. Verdonk speelde op tien minuten na alle dertien duels waarin hij beschikbaar was voor FC Twente. Een echte (linksbenige) vervanger heeft de Enschedese club in de huidige selectie niet voor hem achter de hand.

Plezier terug

,,Ik heb dat (overstappen naar de MLS, red.) besloten op een moment dat ik bij Feyenoord niet speelde en ongelukkig was, maar nu speel ik bij FC Twente wél en heb ik het plezier terug. De komende tijd gaan we dus goed bekijken wat voor mij het beste is”, zegt Calvin Verdonk in VI.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.