Volledig scherm
PREMIUM
Invaller Haris Vuckic haalt verwoestend en succesvol uit. © BSR Agency

Verwoestende uithaal Vuckic brengt Twente tot leven

EINDHOVEN - Hij schoot gewoon, zei Haric Vuckic na het 1-1 gelijkspel tegen PSV. Zijn goal vlak voor tijd was wonderschoon en bracht volgens de invaller weer leven in het elftal van FC Twente.

Het bleef gisteren na de wedstrijd nog lang onrustig buiten het stadion van PSV. Woedende fans, geschreeuw en geduw. PSV was al in crisis, maar de 1-1 tegen FC Twente drukte de club nog verder in het moeras. Helemaal omdat Ajax ook nog verloor dit weekeinde. Bij de tegenpartij uit Enschede overheerste juist de opluchting. Geen nederlaag, maar opnieuw een punt. Dat gaf moed. ,,We hadden in de slotfase zelfs het gevoel dat er meer had in gezeten", zei doelpuntenmaker Haris Vuckic na afloop.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.