Volledig scherm
Erik Velderman. © FC Twente Media/Ron Jonker

Video | Erik Velderman volgt Onno Jacobs op als directeur FC Twente

ENSCHEDE – Erik Velderman is de nieuwe Financieel en Operationeel Directeur van FC Twente. De 50-jarige Hengeloër volgt interim-directeur Onno Jacobs op. Velderman treedt per 1 januari in dienst van de Enschedese club. Samen met Jan van Halst zal hij de directie van de club gaan vormen.

FC Twente schakelde executive searchbureau Holtrop Ravesloot in in de zoektocht naar de nieuwe directeur. Velderman is momenteel werkzaam als financieel directeur bij Volker Wessels Telecom in Amersfoort. De Hengeloër krijgt bij FC Twente een belangrijke rol. Hij moet de club ‘gereed maken voor de toekomst’, zoals FC Twente dat zelf omschrijft. “Ik ben supergemotiveerd en vereerd om bij deze mooie club aan het werk te mogen gaan”, stelt Velderman. “FC Twente moet op bedrijfsmatig vlak, net als op sportief vlak, terug naar de subtop. Zo'n mooie club moet de waarden van Twente vertegenwoordigen en een voorbeeldfunctie innemen. ‘Gewoon doen’ is daarbij essentieel.”

Stevige klus
Velderman moet in Enschede vorm gaan geven aan de eerder gepresenteerde bedrijfsvisie FC Twente 2020. “Dat zie ik als een stevige klus. Ik kijk ernaar uit om samen met Jan van Halst, de medewerkers, de vrijwilligers, en natuurlijk alle supporters en sponsors deze club weer terug te brengen naar de plek waar het hoort.”

Juiste man op juiste plek
Jan Schutrups, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd met de aanstelling van Velderman. “Wij hebben de overtuiging dat hij de juiste man op de juiste plek is om de komende periode, in hechte samenwerking met Jan van Halst, verder te werken aan het financiële, operationele en sportieve herstel van FC Twente. Financiële stabiliteit en transparantie zijn kernvoorwaarden voor de toekomst van FC Twente. Die pijlers vullen we in met het aantrekken van de ervaring en de kennis die Erik Velderman bezit.”

TV Enschede ging langs bij de persconferentie en sprak daar met Erik Velderman. Bekijk de reportage hierboven.

http://www.tvenschedefm.nl/